Ev Teknoloji Sıvı sinir ağları yapay zekayı fırlatmaya hazırlanıyor

Reklam

Sıvı sinir ağları yapay zekayı fırlatmaya hazırlanıyor

0 comment

Sıvı sinir ağları. Kulağa egzotik bir fikir gibi geliyor ve evet, bir bakıma öyle. MIT (Massachusetts Institute of Technology), Avusturya Bilim ve Teknoloji Enstitüsü gibi diğer saygın üniversitelerle birlikte en azından bu on yılın başından beri bu fikir üzerinde çalışıyor. Ve çok umut verici sonuçlar elde ediyor. Daha karmaşık ayrıntılardan kaçınırsak, bir sinir ağının ne olduğunu anlamak zor değildir. Sonuçta, bilgiyi işleme ve yeni bilgiler çıkarma amacıyla insan beyninin yapısı ve işleyişinden esinlenen bir bilgisayar programıdır.

Bir yapay sinir ağı, düğümler veya yapay nöronlar olarak bilinen birkaç mantıksal nesne katmanından oluşur. Her düğümün kendi varlığı vardır ve bir sonuç elde etmek için bilgiyi işleyebilir ve sinir ağının bir sonraki katmanındaki bir veya daha fazla düğüme iletebilir. Birkaç farklı sinir ağı türü vardır, ancak hepsi aynı amacı güder: yeni bilgi üretmek için bilgiyi işlemek. Örneğin evrişimli sinir ağları desenleri tanımlamak, görüntüleri tanımak, konuşmayı yorumlamak veya bilgisayarla görme algoritmalarını uygulamak için kullanılır.

Ancak bu teknolojinin henüz keşfetmediğimiz çok önemli bir bileşeni var: eğitim. Bu prosedür, oldukça basit bir şekilde, sinir ağına işlenmesi için bilgi vermeyi gerektirir, ancak bir veya birkaç sonuç döndürmek amacıyla değil, bu tür bilgilerle çalışmayı öğrenmesi ve daha sonra analiz etmemiz gereken verileri sağladığımızda tahminler veya sınıflandırmalar yapabilmesi için. Bu tanım biraz kabadır, ancak bu makaleyi çok karmaşık hale getirmeden neden bahsettiğimizi anlamak için faydalıdır.

Sıvı sinir ağları, yapay zekanın gelecekteki en iyi müttefikleridir
Daha önce gördüğümüz gibi, önceden belirlenmiş bir girdiden eğitim aşamasında öğrenmek üzere tasarlanan diğer sinir ağı türlerinden farklı olarak, sıvı sinir ağları, yeni bilgi çıkarımı amacıyla kendilerine verilen bilgilerin analizi sırasında da öğrenirler. Bu basitçe, dinamik ve kesintisiz bir şekilde öğrenmek için aldıkları yeni girdi verilerine sürekli olarak adapte olabildikleri anlamına gelir. Gördüğünüz gibi kulağa çok hoş geliyor.

Şunlar da hoşunuza gidebilir

Reklam