Ev İpuçları Mineral kozmetikler nedir ve geleneksel kozmetikleri bunlarla değiştirmeli misiniz?

Reklam

Mineral kozmetikler nedir ve geleneksel kozmetikleri bunlarla değiştirmeli misiniz?

0 comment

Mineral kozmetiklere neredeyse mucizevi özellikler atfedilir: sizi güneşten koruyacak, akne konusunda size yardımcı olacak ve çok doğal görünmenizi sağlayacaktır. Hatta bazı üreticiler mineral tonerle uyuyabileceğinizi bile iddia ediyor – bileşimi o kadar “saf” ki. Neyin doğru olduğunu öğrenelim.

Mineral kozmetikler nedir ve ne zaman ortaya çıktı?
Mineral kozmetikler, örneğin çinkit, anataz gibi ezilmiş minerallerden yapılır. Genellikle bu tür ürünler gevşek toz şeklinde üretilir – ve bunun bir gölge, kapatıcı veya allık olup olmadığı önemli değildir. Ancak preslenmiş bir form da vardır.

Mineral kozmetiklerin ana bileşenleri şunlardır:
– titanyum dioksit – iltihapla savaşır, kozmetiklerin rengini açar.
– Çinko oksit – iltihap ve mikroplarla savaşır.
– demir oksitler – kozmetik ürünlere renk verir.
– mika – kozmetik ürünlere parlaklık verir.
– bor nitrür – pürüzsüzlük, kayganlık ve parlaklıktan sorumludur (ışığı kırdığı için “yumuşak odak minerali” olarak da adlandırılır).

Mineral kozmetikler uzun zaman önce icat edilmiştir. MÖ 3000’lere kadar eski Mısırlılar gözlerini, kaşlarını ve kirpiklerini vurgulamak için kayal kullanıyorlardı. Galen ve malakit cevherinden yapılıyordu. Benzer mineral ürünler antik Hindistan ve antik Mezopotamya’da da kullanılmıştır. Ve daha sonra bu tür kozmetikler İngiliz Kraliçesi I. Elizabeth tarafından sevildi. Yanaklarını, yüksek dozlarda toksik olan bir cıva minerali olan cinnabar ile kızarttı.

Modern mineral kozmetikler 70’lerde ortaya çıktı. Bugün bileşimi çok daha güvenlidir.

Mineral kozmetikler diğerlerinden nasıl farklıdır?
Mineral kozmetikler geleneksel kozmetiklere bir alternatif olarak yaratılmıştır. Genellikle doğaüstü olarak konumlandırılır, ancak bu tamamen doğru değildir. Mineraller madenden çıkar çıkmaz bir pudra veya gölge kutusuna girmez. Çoğu zaman işlenirler. Örneğin titanyum dioksit zararlı safsızlıklardan arındırılır. Demir oksitler ise laboratuvarda sentezlenir.

Mineral kozmetikler arasındaki temel fark bileşimdir. Akne, iltihaplanma, kontakt dermatit, rosacea ve alerjiye neden olan bileşenler içermez. Yani, mineral kozmetiklerde olmamalıdır:
– talk,
– emülgatörler,
– Kokular,
– yapay koruyucular,
– mineral yağlar.

Bazen vicdansız üreticiler bu bileşenleri kozmetiklere ekler ve yine de paketin üzerine “mineral” veya “minerallerle zenginleştirilmiş” yazar. Bu nedenle, satın almadan önce bileşimi okumak önemlidir. Kaliteli mineral kozmetikler titanyum dioksit (TiO2), çinko oksit (ZnO), demir oksitler, mika, bizmut oksiklorür (BiOCl) veya bor nitrürden (BN) yapılır.

Şunlar da hoşunuza gidebilir

Reklam